Wat betekent Consciousness?

Consciousness rust op 3 poten:

  1. De kennis van jezelf. Het besef dat er in de mens niet alleen een tijdelijk deel is met een houdbaarheidsdatum, maar ook dat daarnaast de kennis van jezelf laat zien dat er nog een onvergankelijk onderdeel in ons is dat de dood niet kent.
  2. De kennis van de werkelijkheid die ons omringt. Op zoek gaan naar de waarheid over wat er in onze omgeving gebeurt.
  3. De balans tussen wie we werkelijk zijn en de interactie met de werkelijkheid om ons heen.

Maar wat is ‘ontwaken tot bewustzijn‘ eigenlijk?

Het ontwaken tot bewustzijn kan niet vanuit de mind worden begrepen. Het is een proces, een pad, een experimentele reis naar de essentie van je ZIJN. Het is een proces van innerlijke transformatie waarin je je bewust begint te worden van wat je werkelijk bent: puur bewustzijn/consciousness. Het grootste geschenk van ontwaken is wanneer je begrijpt dat de zoeker de gezochte is.

Ontwaken is een begrip dat je leven en de manier waarop je de werkelijkheid waarneemt, verandert. Het is een innerlijke wijsheid die naar buiten komt. Je betreedt een moment van verbazing, verwondering, van letterlijk met open mond achterblijven en tegen jezelf zeggen: eehhhh???? En voelen in elke cel van je lichaam een ​​totaal begrip van alles. Ik kan het niet beter uitleggen. Woorden schieten te kort.

Het ontwakingsproces omvat deconstructie en desidentificatie. Deconstructie van al je mentale schema’s, al je programma’s. Disidentificatie van je overtuigingen, van de maskers waarmee je hebt geleefd. Dit proces is echt heel pijnlijk en kost tijd. Het gebeurt niet in een paar dagen.

Er is een citaat van Sint-Augustinus dat heel goed samenvat wat ik net zei:

“Je moet ontdaan worden van alles wat je vol bent, zodat je gevuld kunt worden met alles wat je leeg bent”

Als we een einde willen maken aan al het lijden, moeten we beginnen met onszelf diep te kennen, door onze ware aard te kennen.